2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2021. Március 06. 21:35, szombat | Sport
Forrás: HVG.hu

Zlatan Ibrahimovic öt év után, 39 évesen tér vissza a svéd válogatottba

Zlatan Ibrahimovic öt év után, 39 évesen tér vissza a svéd válogatottba

Az elnyűhetetlen Zlatan ismét sokkolta a futballvilágot, majd negyvenévesen tér vissza a svéd nemzeti tizenegybe. A csatár már a márciusi világbajnoki selejtezőkön pályára léphet.

Janne Andersson, a svédek szövetségi kapitánya még nem hirdette ki a végleges keretet, de előzetes infomációk alapján szinte biztosra vehető, hogy az AC Milan 39 éves csatára újra magára öltheti a sárga-kék mezet. „Zlatan nem mondott nemet a találkozónkon. Jót beszélgettünk, még folytatódik a párbeszédünk, és hogy mi kerekedik ki ebből, mindenki megtudhatja március 16-án, amikor a névsor nyilvánosságra kerül,” nyilatkozta Andersson.

A svéd válogatott első mérkőzését március 25-én, hazai pályán játssza Grúzia ellenében, majd három nappal később Koszovóval mérkőznek meg. Még ebben a hónapban egy barátságos meccs is terítéken van, itt az észteket fogadják a svédek. Ibrahimovic az olasz bajnokság jelenlegi szezonjában 14 mérkőzésen 14 gólt szerzett milánói klubcsapatában. A svéd válogatottban 2016-ig 116 mérkőzést játszott és 62-szer volt eredményes. Ezzel ő a nemzeti csapat történetének gólkirálya. Szülőhazájában 11 alkalommal választották meg az év legjobb futballistájának.

Címkék: Zlatan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 13:58, hétfő | Sport

F1: Duplázott a Ferrari Austinban

Az olasz csapat dupláját Carlos Sainz erősítette meg a második hellyel.

2024. Szeptember 25. 14:45, szerda | Sport

Bejelentette visszavonulását Raphael Varane

Varane profi pályafutása során világbajnoki címet és számos klubtrófeát nyert.

2024. Szeptember 23. 12:48, hétfő | Sport

F1: Norris rajt-cél győzelmet aratott Szingapúrban

A 24 éves Norrisnak ez volt pályafutása és egyben szezonbeli harmadik győzelme.

2024. Szeptember 16. 11:21, hétfő | Sport

F1: Oscar Piastri diadalmaskodott az Azeri Nagydíjon

Perez és Sainz összeütköztek az utolsó előtti körben, így Fernando Alonso végzett a hatodik helyen az Aston Martinnal, ami a legjobb eredménye a csapatnak a júniusi Kanadai Nagydíj óta.