2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2021. Szeptember 02. 16:29, csütörtök | Magyarország
Forrás: HVG

A Semmelweis a világ 300 legjobb egyeteme között

A Semmelweis a világ 300 legjobb egyeteme között

A tanintézmény sok helyet ugrott előre a nemzetközi ranglistán, sőt sikerült minden mutatójában javulást elérnie. Hatalmas siker ez a Budapesti Semmelweis Egyetem számára.

„Minden mutatójában javított a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) legfrissebb rangsorában, így 149 helyet előrelépve bekerült a világ 300 legjobb felsőoktatási intézménye közé,” közölték az intézmény oldalán. A Semmelweis ezzel a második legtöbbet előrelépő európai felsőoktatási intézmény a TOP 500-ban szereplők között. „Ez megerősíti, hogy a megfogalmazott ambiciózus célok mentén jó irányban halad az intézmény fejlődése, köszönhetően az egyetemi polgárok kiemelkedő teljesítményének,” mondta Merkely Béla, az iskola rektora.

A magyarországi egyetemek közül 11 intézmény jutott be a világ legjobbjai közé. Az ezer iskolát felvonultató listán szerepel még az Eötvös Lóránd tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem. A világ legjobb felsőoktatási tanintézménye idén az Oxford lett, azt követi sorban a California Institute of Technology, a Harvard és a Stanford.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 28. 14:28, szerda | Magyarország

Pusztító vihar tombolt Magyarországon

A tűzoltók a villámlás és a kidöntött fák okozta károk helyreállításán dolgoznak. A vihar autókat, épületeket és utakat rongált meg.

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.

2024. Október 21. 13:58, hétfő | Sport

F1: Duplázott a Ferrari Austinban

Az olasz csapat dupláját Carlos Sainz erősítette meg a második hellyel.

2024. Október 15. 11:49, kedd | Szlovák

Robert Fico: A Hyundai Mobis több mint 170 millió eurót fektet be Nyitranovákban

A kormányfő megígérte a Mobis képviselőinek, hogy a kormány minden intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az üzem elegendő szakképzett munkaerővel rendelkezzen.