2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2020. December 17. 11:47, csütörtök | Életmód
Forrás: TASR

Ha ezt a poharat vagy tányért használja, azonnal dobja ki!

Ha ezt a poharat vagy tányért használja, azonnal dobja ki!

A Közegészségügyi hivatal ismét veszélyes termékekre figyelmezteti a lakosságot, most egy bambuszpohár és egy opáltányér a bűnös. A TASR hírügynökséget Daša Račková, a Közegészségügyi hivatal szóvivője tájékoztatta.

Nem megfelelő összetételt fedeztek fel egy lengyelországi pohár esetében. A vizsgálat eredménye kimutatta, hogy a pohár összetétele nem felel meg az élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő termékek biztonsági standardjainak.

A Kínából jött TEDi márkajelzésű opáltányér összetételében pedig túl magas az ólomtartalom, így szintén nem felel meg az EU-s előírásoknak.

Mivel ezek a termékek megtalálhatók Szlovákia több üzletében is, a KEH felszólítja a vásárlókat, hogy kerüljék az említett tárgyakat. A már megvásárolt termékeket semmiképp se használjuk, ajánlott a boltba való visszavitelük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 21. 10:16, szerda | Életmód

A borsó elősegíti a haj növekedését és feszesíti a bőrt

A borsóban található gyulladáscsökkentő és antioxidáns anyagok az érrendszer rugalmasságát és vitalitását is biztosítják.

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.

2024. Október 21. 13:58, hétfő | Sport

F1: Duplázott a Ferrari Austinban

Az olasz csapat dupláját Carlos Sainz erősítette meg a második hellyel.

2024. Október 15. 11:49, kedd | Szlovák

Robert Fico: A Hyundai Mobis több mint 170 millió eurót fektet be Nyitranovákban

A kormányfő megígérte a Mobis képviselőinek, hogy a kormány minden intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az üzem elegendő szakképzett munkaerővel rendelkezzen.