2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2021. Május 25. 13:44, kedd | Kultúra
Forrás: ATEMPO.sk

Virtuózok V4+: Idén Horvátország is csatlakozik

Virtuózok V4+: Idén Horvátország is csatlakozik

Érkezik a Virtuózok hetedik évada, idén öt ország hét televíziós csatornája közvetíti a nagyszabású produkciót. Magyar nyelven a Duna Televízióban láthatjuk majd a november 19. és december 17. között zajló műsort.

Idén bővül a résztvevő országok listája, ugyanis a V4-ek mellett Horvátország is részt vesz az új évadban. „A 2014-ben indult Virtuózok az első és egyetlen magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató műsor, amelyet ma már más országban is megrendeznek,” hangsúlyozta Peller Mariann, a Virtuózok alapítója. Elmondása szerint idén két casting adás is lesz, innen kerül ki az a négy magyar tehetség, aki részt vesz a döntőben. „Idén a százezer eurós összdíjazású versenyen országonként egy győztest hirdetnek, emellett közönség- és különdíjakat is kiosztanak. Tavaly Szerbia, idén pedig Horvátország csatlakozott a megmérettetéshez,” tette hozzá.

"Azzal, hogy médiaplatformot kapnak a fiatal tehetségek a közmédiában, az nagyon nagy előnyt jelent számukra, ezáltal megismeri őket ország-világ,” nyilatkozta Peller Mariann, kiemelve, hogy idén Plácido Domingo operaénekes-karmester is helyet foglal a zsűriben, ami lehetővé teszi a tehetségeknek, hogy eljussanak a világ nagy koncerttermeibe.

Egy másik zsűritag, Bogányi Gergely zongoraművész büszkén mesélt arról, hogy az idei adásban már új Bogányi-zongorákon játszanak majd a gyermekek, sőt, a Kis Virtuózok Alapítvány elnökeként a verseny után is folytatja a fiatal tehetségek mentorálását. „A Kis Virtuózok Alapítvány 2014-ben jött létre, alapvető feladata, hogy a műsor után segítse a fiatalokat, mesterkurzusokkal, ösztöndíjjal és fellépési lehetőséggel,” hangsúlyozta Peller Mariann.

ATEMPO.sk / infocsallóköz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 26. 10:24, hétfő | Kultúra

A nagyszombati Nyugat-szlovákiai Múzeumban nyílik kiállítás az SNP 80. évfordulója alkalmából

A mozgósítást, a nagyszombati helyőrségnek a felkelésre való indulását és újjászervezését a kiállítás tematikus egységei külön-külön dokumentálják.

2024. Október 21. 14:25, hétfő | Helyi

A Komáromi Erődben találkozik Fico, Orbán és Vučič

A vezetők kedden Komáromban az Európába irányuló illegális migráció megállítására irányuló innovatív megoldásokról is tárgyalnak.

2024. Október 21. 13:58, hétfő | Sport

F1: Duplázott a Ferrari Austinban

Az olasz csapat dupláját Carlos Sainz erősítette meg a második hellyel.

2024. Október 15. 11:49, kedd | Szlovák

Robert Fico: A Hyundai Mobis több mint 170 millió eurót fektet be Nyitranovákban

A kormányfő megígérte a Mobis képviselőinek, hogy a kormány minden intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az üzem elegendő szakképzett munkaerővel rendelkezzen.